Un alt summit ordinar

Avem puține evenimente în domeniul IT și e îmbucurător cînd se face ceva în această direcție. Evident că ar fi bine să avem mai multe “întîmplări” de genul începem, clar targetate, calitative și să apară în mod regulat :) Dar pînă apar lucruri “neobișnuite” ne mulțumim cu ceea ce este.

În acest an avem Moldova ICT Summit. Eu nu am fost prezent la summitul de anul trecut, dar am găsit subiectele discursurilor și prezentările participanților de la acea ediție. Nu am rămas impresionat, respectiv nu e de mirare de ce nu am nimerit acolo.

Organizatorii în ediția curentă revin cu îmbunătățiri considerabile, au adăugat trei module noi: e-Transformation & ICT Competitiveness, IT entrepreneurship, IT4Transparency.

Eu evident m-am înscris la modulul IT entrepreneurship, pentru că respir de ceva ani cu acest aer. Am să povestesc în cîteva cuvinte despre lineup-ul acestuia, care m-a surprins ușor, plăcut.

Marius Ghenea este un antreprenor de succes și mult stimat în mediul antreprenorial român. Am urmărit online mai multe discursuri de ale lui. Acest om are viziune. A lansat și o carte recent — Antreprenoriat. Mai multe detalii despre activitatea sa profesională găsiți la el pe blog.

Vlad Stan e Business Designer, așa își zice în ultima vreme. Este acel om care a pus bazele Bucharest Hubb și a reușit să construiască în jurul acestuia o comunitate. La Bucharest Hubb se țin evenimente ce inspiră și dezvoltă spiritul antreprenorial al românilor. La fel stă în spatele SeedMoney, o companie prin intermediul căreia se fac investiții de €10k-€50k, lista proiectelor în care au investit o găsiți pe site-ul respectiv. Și nu în ultimul rînd, mai ține și un video blog Inspiring Videos.

Organizatorii la fel ne promit o videoconferință cu Ian Broom care e fondatorul Launch48, un incubator de proiecte lansate într-un weekend.

Mai sunt lucruri de menționat și se pare că o să fie interesant(aici găsiți programul complet pentru IT entrepreneurship), dar totul depinde de formatul conferinței și capacitate de deschidere a organizatorilor.

Participarea la conferință

M-am înregistrat la eveniment acum o săptămînă, se pare că accesul e gratuit. Dar selecția se face pentru “ochi frumoși” din cîte am înțeles din răspunsul organizatorilor la întrebarea mea. Oricum merită să vă înregistrați poate aveți noroc și participați.

P.S. Moldova ICT Summit — mamă’dragă ce denumire lungă și generică…

3CategoriaInternet Discuţie închisă. 3 May 2011
 • Eu zic sa dai si pe la IT4T, cel putin la sesiunea lui Tony Bowden.
  Tech transparency projects chiar lipsesc in MD.

  p.s. asta daca nimeresti acolo ;)

  May 3rd, 2011 la 15:00
 • Dan, eu din pre-înregistrare am înțeles că poți să-ți alegi doar un modul sau track(cum e scris la ei pe site).

  Da, cum am scris și mai sus sunt tare mulți oameni interesanți, e de bine.

  May 3rd, 2011 la 15:12
 • that sucks!
  sper să fie interesant şi util indiferent de modul sau track. Deh, important e ca lumea să înveţe şi să fie inspirată.

  May 3rd, 2011 la 15:23