BarCamp Letonia şi conflictele post-sovietice

Imediat ce aflasem de BarCamp Riga 2008, şi făcusem cunoştinţă cu condiţiile de participare, îmi apăru’ o întrebare: în ce limbă se va vorbi şi se vor face prezentările la neconferinţă?

Urma să scriu un mail organizatorilor, dar din cauza haosului în care mă aflu în ultima lună subiectul acesta trecuse pe un plan secundar.

Între timp am reuşit să observ că numărul participanţilor din Letonia, Lituania şi Estonia este foarte mic, un lucru care mă indispunea într-o oarecare măsură. Majoritatea discuţiilor în blog, forum sau googlegroup al barcamp.lv au loc în rusă. Eu presupun că toţi cunosc cît de tare “se iubesc” ţările baltice cu rusia. Şi mă întrebam, să fi oare acest lucru o cauză a absenţei balticilor la dezbaterile ce ţin de eveniment?! Şi chiar vor ignora ei acest eveniment?!

Răspunsul la aceste întrebări a venit odată cu tema language issue at BarCamp Baltics, apărută recent în googlegrup.

Bravo balticilor, pentru insistenţa pe care o demonstrează. Însă, merită să te impui din moment ce e vorba de un schimb de experienţă profesională, economică sau culturală?!

Eu personal nu agreez nici rusa, nici engleza… dar asta e, tre’ să ne conformăm şi să găsim un numitor comun… pentru a obţine un rezultat…

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.