Dor de Imaterial
Pentru cei care nu cunosc. Imaterial este* o revista online dedicata design-ului, fundamentul căreia este entuziasmul cîtorva persoane, care activează in Republica Moldova in domeniul dat.
S-a ţinut acest proiect pe entuziasmul gol goluţ un an şi ceva. Un an în care am reuşit să realizez cîteva interviuri, să descriu mai multe evenimente, să organizăm offline-uri şi să public vreo cîteva sute de link-uri către lucrări online interesante.
Deja, a trecut un an de cînd nu mai funcţionează Imaterial, domeniul a fost pierdut şi entuziasmul a dispărut. Au rămas doar amintiri plăcute şi conţinutul:).
Înainte de a pierde domeniul, am încercat de două ori să relansez acest proiect, prima data am revenit cu un proiect web (se pare ca prea complex) şi a doua dată cu un jurnal PDF. Dar nici unul nici altul nu au văzut lumina zilei, decît de la mine din monitor. Însă, îmi doresc foarte mult să duc la capăt acel PDF, care să fie un sumar al Imaterial. Dar nu îmi ajunge timp şi răbdare uneori;)
Revenind la acele interviuri, după atîta timp, cred că am reuşit să fac aşa ca ele să fie întra-devăr imateriale. Respectiv, va fi păcat mare dacă vor fi lăsate uitării. De aceea, am hotarît să reeditez cele mai interesante interviuri şi să le public aici pe blog, ca să ne reamintim de vremea cea bună.
Cel tîrziu mîine am să republic primul interviu… pînă cînd nu am decis al cui va fi… reveniţi mîiine:).
*a fost
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen