Investiții și incubatoare

Lucrurile au început să se miște în țara noastră în ciuda “instabilității” politice. Aș putea zice că 2011 a fost un an bun și plin de evenimente, chiar dacă e devreme să facem totalurile.

Și dacă cîțiva ani în urmă ne ofticam pe la colț de masă că avem idei dar nu avem bani, în 2011 situația se pare că s-a schimbat. Sunt bani, însă nu-s idei bune și oameni capabili să le realizeze. Mai jos vă prezint informații despre două inițiative de investiție în afaceri și antreprenori locali.

Angello Capital Partners, un grup de investitori britanici și-au arătat dorința de a investi în dezvoltarea afacerilor locale. Suma pe care vor să o investească per proiect este de $200.000 – $500.000. Au avut loc mai multe întîlniri cu antreprenorii locali la care s-au discutat condițiile și specificul proiectelor.

Între timp, cei de la Simpals, atotprezenții, au lansat “Garage” – startup incubator. Momentan nu există un termen de aplicare. Deci, cum ai dat de o idee genială, aplici, o aperi cu succes în fața mentorilor, ești “incubat” pe un termen de 3-6 luni cu o sumă de pînă la $40.000. Phase III. Profit.

Pe final. Probabil că mulți s-au întrebat cum funcționează un startup incubator sau accelerator. Bloomberg și Techstars au decis să ne ofere această posibilitate. În fiecare miercuri pe site-ul celor de la Bloomberg apare un episod nou. Urmăriți. Inspirați-vă. Acționați.

2CategoriaInternet Discuţie închisă. 1 October 2011
  • Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

    October 2nd, 2011 la 00:34
  • Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

    October 6th, 2011 la 00:32