O virgulă contează

Scria Viorel Mardare cîteva zile în urmă că vre’ litere normale și virgule la locul lor. E o doleanță firească dacă pricepi ceva în litere și în specificul typo românesc… Altfel, nu comenta aiurea gen “articol supt din degete” ori “mare brînză”. Mai bine ai pune mînă pe o carte sau pe un articol bun, de exemplu Romanian diacritic marks, și ți-ai completa văgăunele cu informație utilă.

Ce ar fi dacă n-am fi “experți” în toate domeniile, ci doar în unul. Ce ar fi dacă am fi meseriași la locul nostru de muncă și am executa lucrurile “bine spre excelent”. Ce ar fi dacă am respecta standarde. Ce ar fi dacă am respecta legi. Ce ar fi dacă am ține “părerea mea” acasă, cînd ea nu se cere.

Tеперь понял какую роль может сыграть запятая?!

4CategoriaŢara mea Discuţie închisă. 19 March 2011
 • Datorită unui comentariu de pe #fb ai scris un post, deja e bine!

  March 19th, 2011 la 10:18
 • Foarte bine spus! :)

  p.s.: dacă vrei să ai un text ”curat”, ar fi bine să pui semne de întrebare, în loc de puncte, la propozițiile ”Ce ar fi, dacă…?” Și virgulă, înainte de fiecare ”dacă”. Sper că remarca nu te-a supărat ;)

  March 19th, 2011 la 18:59
 • Bruma, aha, eu tot am avut lecții de română;)

  March 19th, 2011 la 20:40
 • gabriel

  Asta imi aminteste o poveste de a lui bunicul de pe frontul rus. Era frig si oamenii voiau pături. Asa ca s-a trimis telegrama : “trimiteti urgent 200 de paturi !” Si au primit paturi in loc de pături ! :)

  March 27th, 2011 la 05:36