Women’s Envision — de la femeie la ideie

Cred cu insistență că educarea prin puterea exemplului este una din cele mai bune și efective metode de învățare. De-aceea, avem nevoie de modele bune, demne de urmat. Un lucru mai rar pe la noi.

Cînd ieși în fața unui auditoriu trebuie să fii pregătit să faci față tuturor provocărilor și să adeverești așteptările organizatorilor. Cei care au fost sau sunt studenți au auzit nu o singură dată de la profesorii săi: Nu lăsa pe ultima zi!

aa.png

Și e rău cînd cei care o zic nu-ș urmează sfaturile… și am avut de pierdut din această cauză. Nu poți să-ți pregătești discursul în ultima noapte înainte de prezentare și să pretinzi că ai făcut-o bine. Nu a fost bine. Evident, faptul că poți să bagi niște glumițe, să interacționezi bine cu sala lăsînd-o impresionată de farmecul tău te poate salva, dar mesajul pe care vrei să-l transmiți a avut de suferit. La fel poți să-ți cunoști excelent domeniul, dar din cauza că ai lăsat pe ultima zi, te prezinți cu un teanc de idei necizelate și practic inutile.

Împărtășirea cu experiența de viață e un lucru bun, dar nu ai de ce să-ți arăți frustrările. Probabil, dacă ar fi fost să depui mai mult efort, să nu lași pe ultima zi, realizai singură că nu e bine abordat subiectul și merita să fie studiat mai profund.

Țintind în organizatori. Reișind din cele scrise mai sus, consider că nu contează e pre-TED event sau nu, dar trebuie să alegi inițial ideea și nu omul, pentru că ideas worth spreading. Și trebuie să țineți la conținutul evenimentului vostru, mai ales dacă intenționați să-l monetizați.

Să nu credeți că a fost rău. Nu a fost rău. A fost chiar destul de binișor. Doar că, e obositor să vezi cum “elitele”, fie ele din business, media, cultură sau politică, au o lipsă acută de responsabilitate și respect.

Așa că, Foc la Culoare!

P.S. Nu sunt mulțumit de auditoriu, total lipsit de inițiativă. Ni’că feedback, nici în timpul evenimentului și cu atît mai mult după(mă refer la online). Dar networking de dragul networkingului știți voi unde eu l-am văzut…

P.S. II Simt că tre’ să menționez faptul că IDEIE vine de la FEMEIE. PACE!

7CategoriaDiverse Discuţie închisă. 7 March 2011
 • Vladislav,

  Discursurile au fost pregatite cu timp inainte de eveniment, concepte si idei cheie. Si mai apoi, vorbitoarele au fost selectate dupa domeniul pe care il reprezentau, nu dupa faptul ca-s elite sau nu.

  March 7th, 2011 la 23:34
 • Victoria, cîteva din vorbitoare au recunoscut față de toată sala că au făcut prezentările în noaptea evenimentului. Să alegi tema și să definești ideile cheie, nu presupune a pregăti discursul;)

  March 8th, 2011 la 00:17
 • Ana

  idee, mai! :P

  March 8th, 2011 la 12:21
 • era planificat de mai înainte o plecare mai departe în acea zi de asta nici n-am analizat foarte mult evenimentul.

  acum stau şi mă uit că au vorbit numai femei. înregistrări nu-s pe nicăieri?

  March 8th, 2011 la 12:57
 • Vitalie, tre să-l întrebi pe Oleg că el știe mai bine:)

  Ana, corect e: idi, măi!;)

  March 8th, 2011 la 13:25
 • natanel

  Urat, foaret urat. Pana la urma era primul eveniment de acest gen si fiind primii/primele era cazul sa gandeasca prezentarile, nu sa se bazeze pe carizma. Eu si mai multi oameni din jurul meu si-au pierdut ziua de sambata acolo. Asa si nu am inteles scopul evenimentului… Imi explica cineva?

  March 9th, 2011 la 09:36
 • […] Women’s Envision — de la femeie la ideie […]

  April 8th, 2011 la 10:06