Don’t panic, please remain calm!

Evenimentele de la începutul săptămânii au zguduit ţara şi lumea întreagă. Copiii au zbânţuit şi au turbat în stradă, au dat foc la portrete şi mobilier, lăsându-se provocaţi de nişti mercenari, care dealtfel au făcut toată treaba foarte profesionist. Am privit cu entuziasm primele momente ale revoltei şi cu stupoare tot ceea ce a continuat. Am fost de-a binelea tulburaţi, dezorientaţi şi dezamăgiţi de reacţia şi declaraţiile făcute de opoziţie în acele momente.

Astăzi, 2 zile distanţă de la evenimentul principal, pot să afirm că această revoltă a fost o experienţă de neuitat pentru Moldova. Au avut de învăţat toţi. Nu am să apuc să critic pe cei care au vandalizat şi distrus instituţiile de stat, cred că au fost aduse destule probe că totul a fost bine pus la cale. Turma e turmă, deci era normal să se ajungă la ceea la ce s-a ajuns la un eveniment organizat spontan. Nu vreau să vorbesc despre persoanele dispărute, furate din stradă în aceste zile – e o tragedie, însă e ceva firesc. Sper că se vor întoarce teferi.

Ştiu că mulţi din noi în aceste momente se simt dezorientaţi şi dezamăgiţi. Eu, precum şi mulţi alţii nu ştiu ce va urma, dar vreau să vă liniştesc – puţini ştiu!:)

Cum să procedăm în continuare?!

Don’t panic, please remain calm! Totul ce s-a întâmplat e un sabotaj pentru a ne rupe rândurile(vorbesc de rânduri la nivel de alegători), pentru a ne descuraja şi a compromite opoziţia. O încercare de a ne schimba preferinţele politice. Nu va lăsaţi dezamagiţi de reacţia opoziţiei, ei fac primii paşi şi nu sînt deprinşi cu activităţi în care este aplicată forţa.

În opinia mea ar fi corect să procedăm în urmatorul mod: aşteptăm calm şi paşnic recalculul voturilor. Formarea parlamentului, crearea aparatului administrativ şi alegerea preşedintelui, dacă ajungem… În cazul în care vor avea loc alegeri repetate, ne mobilizăm, coordonăm, convingem (verbal şi fără presiuni prietenii, rudele, etc.) să voteze. Optăm şi creăm condiţii ca scrutinul electoral repetat să fie cît mai transparent.

În nici un caz nu trebuie de abandonat partidele şi alegerile repetate, altfel le facem pe plac celor care au sabotat haosul. Da, partidele ne-au dezamăgit, dar schimbarea nu are loc brusc, pas cu pas vom reuşi. Hai să fim deştepţi şi să acţionăm deştept!

Nu panica, rămîi calm şi acţionează cu cap!

7CategoriaDiverse Discuţie închisă. 9 April 2009
 • bune cuvinte si la locur lor. multumim, Vlad

  April 9th, 2009 la 18:08
 • Bravo Vlad! Scris (gindit) bine

  April 9th, 2009 la 20:41
 • Foarte corect

  April 10th, 2009 la 09:52
 • Bine scris, bine…

  April 10th, 2009 la 11:21
 • +1, alte variante nu-s

  April 10th, 2009 la 13:41
 • Doina M

  Bun post, chiar m-a incurajat, cu toate filmele si stirile vazute recent am ramas parca mai dezorienta si putin ingrozita.

  Bon deci, let’s stay calm si cit mai rationali.

  Aveti grija de voi.

  April 10th, 2009 la 22:57
 • victor

  Faptul ca partidul de guvernamint (in special Voronin) e groaznic nu inseamna automat ca opozitia e de calitate. Sa fiu sincer pentru mine alegerile trecute au fost alegerea unui rau mai mic din tot ce avem.

  April 21st, 2009 la 23:41