Internet la mobilul tău

Îm ultima perioadă operatorii de telefonie mobilă ne bucură cu oferte şi servicii bune, ceea ce ne deschide noi orizonturi şi permite să facem multe chestii utile şi interesante.

La prima vedere ar părea că nu prea ai ce face cu internetul la mobil, pe ecranul cela mic, dar lucrurile stau cu totul altfel…

Am un smartphone simplu. Simplu presupune o Nokia 6120 pe Symbian OS. Mai jos am să descriu pe scurt ce am instalat pe el şi cum îl folosesc.

Aplicaţii

Gmail — sincer să vă spun nu am folosit în viaţă acest serviciu de la PC. Am un email de ani buni pentru lucru şi altul de vreo 2 ani personal. Conturi pe serviciile gratuite de mail mi-am făcut doar pentru a folosi IM-urile, nici pentru spam măcar nu le folosesc. Cont pe Gmail mi-am făcut recent, cînd încercările mele de a seta mail clientul standard al telefonului s-au soldat cu eşec. O aplicaţie super simplă în utilizare, un lucru negativ e că crapă multă memorie operativă.

Yahoo!Go — o aplicaţie mai complexă spre deosibire de Gmail, pentru că ea îţi oferă acces nu numai la contul tău de email, dar şi la multe alte servicii Yahoo!, precum căutarea, flickr, noutati, hărţi, vreme şi posibilitatea de a adăuga alte widgeturi.

Fring — e cel mai minunat lucru care putea să se întâmple unui heavy-user de internet:). De ce? Twitter, Yahoo! Messenger, Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP şi toate într-o singură aplicaţie. În plus, poţi folosi Fring-ul şi pentru apeluri telefonice locale şi internaţionale folosind Skype, SIPNET, EuteliaVoIP, VoIPVoIP sau VoIPTalk. Excelent!

Mobbler — e legat de last.fm, pînă ceva timp în urmă făcea doar scrobble la piesele cîntate în playerul preinstalat pe smartphone. Din luna august 2008 Mobbler-ul poate face şi streaming. Te-ai conectat şi îţi asculţi staţiile şi piesele favorite de pe last.fm pînă îţi cheltui tot traficul;)

Qik — una mai rar utilizată, dar e şi ea utilă, face streaming de video. Simplă în utilizare şi ar putea fi folosită de presă în cazuri excepţionale;)

Opera Mini — e browser, la moment cel mai bun, care îţi economiseşte traficul spre deosibire de cele preinstalate.

Apelare rapidă

Site-uri pe care le accesez zi de zi de la telefonul meu mobil şi cele care îmi sunt foarte des de folos.

Twitter – evident că ziua începe cu twitterul. Ce mai faceţi?

Netvibes – exact, Netvibes nu este numai pagina mea de start la PC, dar şi la mobil. Uşor în utilizare, rapid şi o parte mare din widget-uri sînt disponibile şi la mobil.

Facebook – ştiu, not ok!:)

Youtube – un serviciu mai nou pentru mobilul meu, a apărut odată cu serviciile 3.5G oferite ştiţi voi de cine. Netvibes-ul a trecut pe locul 2, acum prefer să privesc video în drum spre oficiu sau spre casă.

Wapedia – wikipedia pentru mobil, acum rămăşagurile se răsplătesc mai rapid;)

Şi multe alte servicii web eBuddy, Mippin, Live Scores şi numărul lor zilnic creşte. Era internetului mobil abia începe şi noi nu sîntem departe de restul lumii, ceea ce nu poate decît să ne bucure.

Sper că aceste mici indicaţii vă vor fi de folos şi că după acest articol unele telefoane vor căpăta un sens nou;)

5CategoriaInternet Discuţie închisă. 19 October 2008
 • tot asta e fignea :)) cumparati-va iphone i budet vam sceastie :)) (glumesc)

  October 19th, 2008 la 02:50
 • @Pavel, si pe urma sa il vinzi ca un lucru netrebnic.

  October 19th, 2008 la 14:34
 • Un telefon k`lumea imi iau mai tirziu ca acum dupa ce mi-au fost furate ambele telefoane am cam uitat de internet mobil.

  Oricum, era supernais sa verific posta pina ajung la serviciu, sau cind esti foarte departe de orice calculator (la nistru de exemplu), sa fii la curent cu ultimele noutati in periodele de timp care deobicei ramine nevalorificate – in trafic sau cind astepti in rind la medic ;)

  October 19th, 2008 la 18:03
 • Petru

  Pentru ca telefonul meu suporta doar wap, obisnuiesc sa citesc ziare in drum spre serviciu. E foarte ieftin si asta imi convine.

  Nu am ramas indiferent la oferta 3.5G, avand in vedere ca sunt si eu client Moldcell.

  Ma bucur ca ai abordat acest subiect. E o intrebare care ma framanta de mult timp. Mi-ar placea sa ascult in drum spre lucru Mornig Zu cu Morar si Buzdugan. Dar cat de accesibile sunt preturile 3.5G, presupun ca nu sunt tocmai ca la wap?!

  October 19th, 2008 la 23:02
 • […] « Internet la mobilul tău […]

  October 23rd, 2008 la 12:31