Americanii s-devină

Săptămîna aceasta mai nu am rămas fără domeniu. Depistarea erorii a fost o aventura întreagă în care am implicat mai mulţi prieteni de ai mei, specialişti în domeniu. Şi să fiu sincer e cam straşnic să vezi cum nimeni nu te poate ajuta, îndeosebi cînd suportul de la compania respectiva tace.

Gîndul mă ducea departe: Cineva mi-a furat domeniul? Dar poate a fost virusat blogul? Sau a căzut „hostu”? Poate că ISP-ul e devină?! etc. O mie de întrebări şi nici un răspuns. Şi aşa am stat o zi întreaga încercînd să reconfigurez parametrii domenului şi să găsesc o soluţie la ISP – nimic.

Şi după ce disperasem practic complet, am apelat la o altă tactică de căutare, şi din prima dată dau peste titlul: „RegisterFly loses credibility, terminated by ICANN”. Un articol din care am aflat că RegisterFly, compania prin intermediul căreia am procurat domeniul, a fost suspendată de ICANN.

În linii generale: RegisterFly este o companie de vînzare a domeniilor, hosting, soluţii e-comerce, etc., fondată în anul 2000 de către John Naruzewicz şi Kevin Medina.
Scandalul a început în luna Februarie 2007 cînd Naruzewicz l-a acuzat pe Medina că a folosit banii companiei pentru a-şi satisface modul său de viaţă exagerat de scump. Mai precis, 10.000$ pentru a achita chiria lunară a unui penthouse din Miami, 6.000$ pentru liposacţie şi 27.000$ pentru o „escortă personală”. În final Medina a fost concediat.
Dar, Kevin Medina nu s-a lăsat bătut şi l-a acuzat pe John Naruzewicz în procurarea mobilei Marocane în sumă de 60.000$. Pe 9 martie a avut loc o audienţă la curtea lor constituţională, care a decis să dea toate drepturile lui Medina. Aceste neînţelegeri din interiorul companiei au avut o influenţă negativă asupra nivelului serviciilor prestate clienţilor săi, nemulţumirile cărora au început să crească tot mai mult. Astfel, în 22 martie ICANN a anunţat că retrage acreditarea de înregistrare a domeniilor de la RegisterFly, din motive de „management confusion inside RegisterFly”, aşa asta la ei se numeşte;).

În februarie 2007 compania a fost registrant la 2mln de domenii şi avea 900.000 de utilizatori, astfel RegisterFly deţinea locul 15 în U.S la vînzări de domenii. Şi unul din aceste 2mln de domenii a fost al meu:(

Cel mai neplăcut în această situaţie e că nu am primit nici un aviz prin care să fiu anunţat de această situaţie, nici din partea celor care au greşit şi nici de la cei care au suspendat. Ca urmare a neştirii puteam să pierd controlul absolut asupra domeniului precum şi posibilitatea ulterioară de renovare.

ICANN încearcă să facă tot posibilul ca problema dată să fie soluţionată cît mai rapid şi efectiv, din păcate însă paşii întreprinşi nu au efectul scontat. Banii cheltuiţi pe tranzacţii şi domeniile pierdute în acelaşi proces, în multe cazuri se dovedesc a fi trecuţi în neştire pentru totdeauna. Apropo, cazul RegisterFly este unul fără precedente, de aceea problemele cu care se confruntă ICANN la moment sînt motivate şi de lipsa de experienţă în aplanare a astfel de situaţii.

Aşa că fiţi prudenţi cînd înregistraţi domeniile şi hostingul. Pentru că unele companii nu evită ocazia să profite pe bune de situaţia de acest gen şi puteţi să rămîneţi în pierderi triple.

Unicul sfat al meu în cazul dat ar fi: înregistraţi aceste servicii prin intermediul prestatorilor de servicii autohtoni, la ei măcar poţi ajunge fizic:)

Referinţe relevante

3CategoriaInternet Discuţie închisă. 3 May 2007
 • Felicitari!
  Sper ca totul va fi bine in continuare!

  May 4th, 2007 la 17:31
 • Sper şi eu că totul va fi bine, pt. că din păcate problema aceasta nu am rezolvat-o pînă la capăt. Mai tre’ de pus la punct nişte chestii birocrate…

  May 4th, 2007 la 18:26
 • Ma bucur pentru tine.. nici nu stiam ca deja pot vizita pagina ta :)
  Data viitoare numaidecit voi apela la serviciile MoldData :)) ce-i acolo mare diferenta intre 10$ pe un .net sau 49$ pe un .md :) o nimica toata :P

  May 6th, 2007 la 22:35