Investiții și incubatoare

Lucrurile au început să se miște în țara noastră în ciuda “instabilității” politice. Aș putea zice că 2011 a fost un an bun și plin de evenimente, chiar dacă e devreme să facem totalurile.

Și dacă cîțiva ani în urmă ne ofticam pe la colț de masă că avem idei dar nu avem bani, în 2011 situația se pare că s-a schimbat. Sunt bani, însă nu-s idei bune și oameni capabili să le realizeze. Mai jos vă prezint informații despre două inițiative de investiție în afaceri și antreprenori locali.

Angello Capital Partners, un grup de investitori britanici și-au arătat dorința de a investi în dezvoltarea afacerilor locale. Suma pe care vor să o investească per proiect este de $200.000 – $500.000. Au avut loc mai multe întîlniri cu antreprenorii locali la care s-au discutat condițiile și specificul proiectelor.

Între timp, cei de la Simpals, atotprezenții, au lansat “Garage” – startup incubator. Momentan nu există un termen de aplicare. Deci, cum ai dat de o idee genială, aplici, o aperi cu succes în fața mentorilor, ești “incubat” pe un termen de 3-6 luni cu o sumă de pînă la $40.000. Phase III. Profit.

Pe final. Probabil că mulți s-au întrebat cum funcționează un startup incubator sau accelerator. Bloomberg și Techstars au decis să ne ofere această posibilitate. În fiecare miercuri pe site-ul celor de la Bloomberg apare un episod nou. Urmăriți. Inspirați-vă. Acționați.

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.