Un alt summit ordinar
Avem puține evenimente în domeniul IT și e îmbucurător cînd se face ceva în această direcție. Evident că ar fi bine să avem mai multe “întîmplări” de genul începem, clar targetate, calitative și să apară în mod regulat :) Dar pînă apar lucruri “neobișnuite” ne mulțumim cu ceea ce este.
În acest an avem Moldova ICT Summit. Eu nu am fost prezent la summitul de anul trecut, dar am găsit subiectele discursurilor și prezentările participanților de la acea ediție. Nu am rămas impresionat, respectiv nu e de mirare de ce nu am nimerit acolo.
Organizatorii în ediția curentă revin cu îmbunătățiri considerabile, au adăugat trei module noi: e-Transformation & ICT Competitiveness, IT entrepreneurship, IT4Transparency.
Eu evident m-am înscris la modulul IT entrepreneurship, pentru că respir de ceva ani cu acest aer. Am să povestesc în cîteva cuvinte despre lineup-ul acestuia, care m-a surprins ușor, plăcut.
Marius Ghenea este un antreprenor de succes și mult stimat în mediul antreprenorial român. Am urmărit online mai multe discursuri de ale lui. Acest om are viziune. A lansat și o carte recent — Antreprenoriat. Mai multe detalii despre activitatea sa profesională găsiți la el pe blog.
Vlad Stan e Business Designer, așa își zice în ultima vreme. Este acel om care a pus bazele Bucharest Hubb și a reușit să construiască în jurul acestuia o comunitate. La Bucharest Hubb se țin evenimente ce inspiră și dezvoltă spiritul antreprenorial al românilor. La fel stă în spatele SeedMoney, o companie prin intermediul căreia se fac investiții de €10k-€50k, lista proiectelor în care au investit o găsiți pe site-ul respectiv. Și nu în ultimul rînd, mai ține și un video blog Inspiring Videos.
Organizatorii la fel ne promit o videoconferință cu Ian Broom care e fondatorul Launch48, un incubator de proiecte lansate într-un weekend.
Mai sunt lucruri de menționat și se pare că o să fie interesant(aici găsiți programul complet pentru IT entrepreneurship), dar totul depinde de formatul conferinței și capacitate de deschidere a organizatorilor.
Participarea la conferință
M-am înregistrat la eveniment acum o săptămînă, se pare că accesul e gratuit. Dar selecția se face pentru “ochi frumoși” din cîte am înțeles din răspunsul organizatorilor la întrebarea mea. Oricum merită să vă înregistrați poate aveți noroc și participați.
P.S. Moldova ICT Summit — mamă’dragă ce denumire lungă și generică…
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen