Şi eu am să vă privesc

Privesc.eu este un proiect autohton care a apărut recent, o iniţiativă a unui grup de bloggeri moldoveni care încearcă să mişte puţin lucrurile în online-ul moldovenesc.

Privesc.eu este un site care va transmite live de la cele mai importante evenimente din Moldova, pînă cînd au avut loc doar live-uri de la conferinţe de presă a partidilor politice şi ONG-urilor. În timp, presupun că, vor apărea transmisiuni şi de la alte evenimente non-politice: sport, concerte, etc.

Mie mi s-a părut proiectul foarte interesant şi probabil că cel mai bun ce a apărut în ultima vreme în moldnet. Evident trebuie să mai aşteptăm un pic, să vedem cum vor evolua lucrurile şi cum se va dezvolta Privesc.eu, dar prima impresie e foarte bună.

Ingeniozitatea acestui proiect constă în simplitatea lui şi costurile reduse. O lecţie bună celor ce activează în domeniul jurnalismului de ani buni cum se poate folosi în ziua de azi un laptop (sau telefon mobil) + conexiune la internet + servicii online.

Ce vreau să văd pe site

1. Lista cu evenimentele ce vor urma să fie transmise cu posibilitate de abonare, un fel de reminder care să-mi trimită un mail sau tweet: “Uăi, amuş transmitem în direct de la…!”;
2. La sfîrşitul fiecărui live să pot citi un rezumat: scurt, clar şi cuprinzător — fără intermedieri sau comentarii jurnalistice;
3. Un design normal — să se refuze la afişarea de tip blog, chiar dacă proiectul stă pe wordpress.

Urare

Vreau să va monetizaţi şi să fiţi independenţi, indivizibili şi transparenţi pînă la urmă!

4CategoriaInternet Discuţie închisă. 6 July 2009
 • Eu as vrea ca lista blogherilor sa se mareasca, si sa pot pune umarul si eu.

  As dori sa trasnmit in direct procesul de votare de la Bologna, sau cozile infernale de la consulatele noastre in strainatate, sau alte lucruri de interes social.

  Sau eu propun evenimentele si administratori saitului aleg. Ce zice/ti?

  July 7th, 2009 la 12:55
 • Andrea, mie îmi place ideea de a transmite rîndurile de la consulate, am să propun astăzi cînd mă văd cu băieţii.. şi revin cu detalii dacă decidem ceva.

  July 10th, 2009 la 12:17
 • Daca ai google calendar.. faci subscribtion la privesc.eu, si apoi setezi google calendarul tau sa-ti trimita alert, sms..

  August 8th, 2009 la 22:10
 • # evisoft,

  am calendarul important, caci de serviciile google ma foloses de mult. Tot acolo am si orarul anului de scoala la institutia unde imi fac studiile la informatica, insa asta nu ma ajuta sa ma implic la dezvoltarea proiectului.

  August 8th, 2009 la 22:49